16 februar 2021

Virtualno pustno rajanje 2021

 

Letošnje pustno rajanje v Zasavju je bilo posebno, saj je za razliko od prejšnjih let potekalo kar v živo prek spleta. Vsi trije zasavski DPM-ji (Društvo prijateljev mladine Zagorje ob Savi, Društvo prijateljev mladine Trbovlje in Občinska zveza prijateljev mladine Hrastnik) smo združili moči in prvič skupaj organizirali čisto pravo pustno zabavo.

Zvedava Miki miška Maja nam je najprej prebrala pismo prijateljev kurentov, ki se tokrat žal niso mogli udeležiti pustnega rajanja. So nam pa obljubili, da pridejo spet drugo leto in da se bodo zelo potrudili, da preženejo letošnjo zimo. Maškare so namesto pustnega rajanja na ulicah tokrat pretegnile svoje ude in zaplesale kar v domačih dnevnih sobah. Na toplem!

Na letošnjem rajanju pa niso razmigale le svojih udov, ampak so razmigale tudi možgančke. Skupaj z metuljčico Majo smo reševali uganke o živalih, maškare pa so se zelo potrudile in Majo vsakič zasule s pravilnimi odgovorili. Še posebej zabavno pa je bilo, ko smo v čarobni skrinji tetke Betke iskali zaklade, ki so nam dajali namige, v katero pustno šemo se bo Miki miška Maja še preoblekla.

Vse maškare, ki so nam na pustno soboto in nedeljo poslale svojo sliko in pripisale, od kod prihajajo, bodo na pustni torek za nagrado dobile velike in slastne krofe. Vsaka maškara bo svoj zasluženi pustni krof prevzela v svoji občini.

Zasavski DPM-ji bomo skupaj nadaljevali tudi počitniški program prek spleta. Zato ste prijazno vabljeni, da se nam pridružite tudi na naših zimskih dogodivščinah. Do takrat pa uživajte in se vidimo v torek, ko boste prišli po svoje krofe.

In kot nam je na koncu pustnega rajanja zaželela naša metuljčica Maja: »Lepo se imejte in veliko krofov pojejte!« Pa ne pozabite na gibanje na svežem zraku.

Srečno!