Kot vsako leto smo tudi v tem letu v Tednu otroka sprejeli prvošolčke v Šolsko skupnost. Se sprašujete, kaj je to Šolska skupnost in da so v šolske klopi sedli že na prvi šolski dan?

Res je, tudi prvošolčki so vstopili skozi šolska vrata že na prvi september in jih je tudi na ta dan prišel pozdravit gospod župan. V Tednu otroka pa so prvošolčki s slavnostno prisego vstopili v Šolsko skupnost. Za program in sprejem so poskrbeli učenci višjih razredov, mi pa smo poskrbeli za sladko malico.

Šolsko skupnost sestavljajo predstavniki oddelkov oz. generacij. Predstavniki šolske skupnosti se srečujejo na sestankih, kjer se pogovarjajo o dejavnostih na šoli in poteku pouka ter predlagajo morebitne spremembe, ki se obravnavajo v šolskem parlamentu. Pomembno je, da imajo šolarji možnost povedati svoje mnenje in biti slišani. S tem je omogočen vpliv otrok in mladostnikov na njihovo počutje na šoli in boljšo prihodnost vseh učencev.

V Tednu otroka pa smo razveselili tudi starejše občane naše občine. Podarili smo jim vzpodbudne misli in risbe otrok, ki so nastale na aktivnostih med poletjem in v septembru.