10 september 2019

V DPM Zagorje ob Savi se je med poletnimi počitnicami veliko dogajalo. Zabavali smo se in se ob igri naučili mnogih novih stvari. Aktivnosti so bile objavljene v letaku počitniških dejavnosti in so potekale vse od konca šole do začetka novega šolskega leta.

Poletje smo začeli z aktivnostmi v naravi. Skupaj smo soustvarjali dogodivščine, v katerih smo iskali skriti zaklad, vilince in pravljična bitja v gozdu, izdelali smo svoj zemljevid domačega kraja, igrali smo se na prostem, izdelovali svoje krede, šli na izlet na bližnji hrib, izdelovali, lesene podstavke ter raziskovali čarobni gozd. Veliko smo tudi ustvarjali, slikali smo z mehurčki, izdelali svoj kinetični pesek, izdelali smo prave lovilce sonca, senzorične stekleničke z bleščicami, puhaste barve in počitniški kolaž. Poleg tega smo ustvarjali tudi na Otroški slikarski koloniji, ki je letos potekala že trinajsto leto ter svoje izdelke razstavil na razstavi. Na konjeniškem taboru smo slikali na majice, vsak ponedeljek pa smo imeli delavnico na terasi pred knjižnico v Zagorju, kjer smo se vsak teden po delavnici igrali tudi različne družabne igre. Skupaj smo odšli na kopanje s kopalnim avtobusom v Aquaromo, v Rimskih Toplicah, kjer smo se vsakič imeli več kot odlično. Na občinskem prazniku, Zagorski noči, smo uživali v čudoviti predstavi o marjetici, na ustvarjalni delavnici, imeli smo poslikavo obraza, izdelavo bleščečih tattoojev in celo veliko napihljivo gusarsko ladjo!

Letošnje poletje smo preživeli povezovalno, razigrano in raziskovalno. Zahvaljujemo se vsem, ki ste ga preživeli z nami!

Takšno si želimo tudi jesen, ki prihaja.