04 september 2020

Dragi prijatelji,

letošnje poletje je bilo drugačno od preteklih, vendar pri nas nič manj zabavno in družabno. Vreme nam je dobro služilo in smo lahko vse počitniške aktivnosti izvedli na prostem.

Tako smo se vsak torek družili in ustvarjali na terasi pred Knjižnico Mileta Klopčiča, vsako sredo smo v parku izdelovali zapestnice prijateljstva, se igrali družabne igre, risali na balone, izdelovali velike milne mehurčke, se učili cirkuških vragolij in preživeli zamujen čas s prijatelji in sošolci. Četrtki so bili ustvarjalno raziskovalni. Med drugim smo spremljali rast rastlin, razmišljali o ponovni uporabi odpadkov, nekateri so prvič zabijali žeblje s kladivom. Ob petkih pa smo odšli iz mesta na športna igrišča na podeželje, kjer so prostovoljci in prostovoljke po več letih igrali nogomet in »petelinčka«.

Na vseh aktivnostih smo izdelovali večje razglednice za oskrbovance_ke Doma starejših občanov Izlake, katere jim bomo izročili v naslednjih dneh.

Poletni počitniški program smo pripravili in izvedli skupaj z Mladinskim centrom Zagorje ob Savi, Večgeneracijskim centrom Zasavje in prostovoljkami ter prostovoljci.