KC DD Zagorje in DPM Zagorje vas vabita na predstavo Lutkovnega gledališča Ljubljana “Zverjasec“, ki bo v četrtek, 9.10.2014, ob 17.00 v dvorani KC DD Zagorje.

 

Vstopnice so že v prodaji na upravi KC DD Zagorje.

 

***

 

Režiser: Jaka Ivanc

Avtor: Julia Donaldson – Milan Dekleva

Dramatizacija: Milan Dekleva

Dramaturgija: Andrej Jaklič

Likovna podoba in scenografija: Natan Esku

Nastopajo: Zverjasec, Lisica: Gašper Malnar; Miš: Brane Vižintin / Iztok Lužar; Kača: Martina Maurič Lazar; Sova: Jure Lajovic

LUTKOVNI MUZIKAL. Miška je lačna. Lakoto ji, tako kot vsaki miški, najbolje potešijo lešniki. Takšni najslajši, ki rasejo v gozdu. Gozd pa je poln najrazličnejših lačnih plenilcev. Tu je prihuljena in zvita lisica, pametna in samozavestna sova ter zapeljiva in vitka kača – vse bi jo rade za večerjo.

Da bi se jih rešila uporabi domišljijo in pamet. Izmisli si zverjasca: „Ima postrani kremplje, grozne obrvi, čekane, pomarančne oči, črn jezik v gobcu …, najraje pa je lisice na žaru, sladoled, namočen v sovjem soku, in pražene kače.“ Lisica, sova in kača se prestrašijo in hitro najdejo takšno ali drugačno opravilo, češ da se jim mudi domov. V resnici pa jih je strah. Že se zazdi, da je miški uspelo prelisičiti živali, ko se v zgodbi zgodi nov preobrat. Pred miško stoji pravi zverjasec – prav takšen kot ga je oblikovala v svoji domišljiji. Torej resnično obstaja? In zelo zelo je lačen. Bo miška dovolj iznajdljiva, da bo ugnala tudi njega?

Zverjasec je zgodba, polna preobratov, humorja ter odličnih rim angleške pisateljice in pesnice Julie Donaldson. V LGL je zaživela v režiji Jaka Ivanca ter v prevodu in adaptaciji pesnika Milana Dekleve. Zato se poleg napete zgodbe o tem, kako se premaga strah obeta še čisto pravi muzikal s pesmimi, ki si želijo postati enako popularne kot je popularna zgodba o zverjascu.

Trajanje 40 min, predstava je primerna za otroke, starejše od 3 let.