11 april 2016

DRUŠTVO DPM ZAGORJE VAS VABI NA APRILSKE DOGODKE

 

MEDGENERACIJSKI FESTIVAL- SREČEN ZA ŽIVET
PETEK, 8. 4. 2016,  16:00 – 18:00, avla KC DD
Na svoji »stojnici« bo Društvo DPM, s promocijskim materialom predstavilo nekatere projekte in dogodke. Na ogled bo tudi razstava likovnih del, ki so jih ustvarili učenci PŠ Mlinše, na temo Srečen sem ker sem zdrav/ Srečna sem, ker sem zdrava.
Najmlajši bodo lahko ustvarjali v ustvarjalnem kotičku.
Organizator: Mladinski Center Zagorje in Medgeneracijsko središče Zagorje

 

26. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT v LJUBLJANI
PONEDELJEK, 11. 4. 2016
Tema letošnjih otroških parlamentov nosi naslov PASTI MLADOSTNIŠTVA.
Učenka, ki bo zastopala glas zagorskih učencev v Državnem zboru v Ljubljani, je Lara Hribar, OŠ Ivana Skvarče Zagorje. Skupaj s še štirimi predstavniki iz Hrastnika, Trbovelj, Litije in Šmartnega, se bo v ponedeljek, 11. aprila, udeležila 11. NOP. Kakšni bodo vtisi udeležencev iz Zasavja in kako se bo slišal njihov glas, izveste po njihovi vrnitvi.

Skrbi za zdravje in koristnih življenjskih navad naj se učijo, ne samo otroci, ampak bi se jih morali tudi odrasli. Nikoli ni prepozno, da ljudje zase naredimo nekaj dobrega in pozitivnega.  In ravno z namenom ozaveščanja, da si pri težavah in lajšanju težav velikokrat lahko pomagamo sami,  smo v sodelovanju z Biasano  Zagorje in Društvom Joga v vsakdanjem življenju pripravili dva dogodka. Udeležba je brezplačna in primerna za vsakogar, potrebna je le prijava najkasneje do torka, 12. 4., oziroma za drugi dogodek, do sobote, 16. 4.,  na elektronski naslov info@dpm-zagorje.si ali z sms sporočilom na 041 699 412.
Več o dogodkih se lahko preberete v nadaljevanju…

 

BIASANA
STRES-TIHI UBIJALEC NAŠEGA ZDRAVJA
SREDA, 13. 4. 2016, 18.00 – 19.00, Mladinski center Zagorje

Sabina Miklavčič je športnica, trenerka pilatesa in različnih vadb. Tisti, ki je ne poznate, verjetno poznate besedo Biasana. V sredo, 13. 4.  bo Sabina o Biasani povedala kaj več. Skupaj z udeleženci, ki se nam boste pridružili, bo prikazala nekaj novih vaj, vadb in načinov, kako se v vsakodnevnem hitenju spopadati s stresom. Kako ohraniti notranje ravnovesje in mir, ki sta osnovno zagotovilo, da ohranimo svoje zdravje in telo v dobri formi.  Dogodek je primeren za vsakogar. Oblečeni bodite v udobna oblačila, s seboj prinesite ležalno podlogo.
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo potrdite najkasneje do torka, 12.4., na elektronski naslov info@dpm-zagorje.si ali z sms sporočilom na 041 699 412.

 

JOGA – POT K ZDRAVJU IN RAVNOVESJU
TOREK, 19. 4. 2016, sejna soba PGD Zagorje
18:00 – 19:00 predavanje
19:30 – 21.00 praktična delavnica
Pričakovanja družbe, lastne potrebe, želje. Vsakodnevno hitenje in obveznosti. Kako se umiriti in ohraniti zdravje? Svoje dolgoletne izkušnje in znanje iz zakladnice starodavne joge, bo z udeleženci dogodka podelil dr. Danilo Kosi – Dayalpuri, učitelj Joge v vsakdanjem življenju.  Če ste si kdaj želeli spoznati jogo malo bliže, poskusiti, kaj to je in niste upali vprašati ali niste našli časa, potem je zdaj priložnost, da to storite. Dobrodošli so udeleženci vseh starostnih skupin, predznanje ni potrebno.
Oblečeni bodite v udobna oblačila in s seboj prinesite ležalno podlogo. Vstopnine ni.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo potrdite najkasneje do 16. 4., na elektronski naslov info@dpm-zagorje.si ali z sms sporočilom na 041 699 412

 

POČITNIŠKI POTEP NA OBALO
ČETRTEK, 28. 4. 2016, ob 8:00
Zberemo se ob 8.uri na glavni avtobusni postaji v Zagorju.
Ne pozabite na malico in pijačo, ter primerna oblačila in obutev.
VODEN OGLED LUKE KOPER
OGLED SOLIN V STRUNJANU
OBISK AKVARIJA V PIRANU
Staršem in otrokom sporočamo, da ogled Luke Koper poteka z avtobusom, ogled solin pa ne traja več kot eno uro
Prijave zbiramo do 23. 4. , na info@dpm-zagorje.si, ali na številko 041 699 412 , kjer dobite tudi vse informacije o izletu in uri odhoda.

 

POČITNIŠKA DOGAJALNICA V KS KISOVEC
PETEK, 29.4. 2016,  10:00 – 11:30, KS Svoboda Kisovec
Dopoldanske počitniške dejavnosti za otroke

 

KRES KISOVEC
GLEDALIŠKA PREDSTAVA KEKEC IN PEHTA
30. 4. 2016, ob 18:00 , Globokarjev travnik KISOVEC
Veste kje je Globokarjev travnik v Kisovcu? Seveda veste, kajti tam poteka vsakoletno kresovanje Kres Kisovec. In tja,  na oder sredi travnika, vabimo otroke in vse ljubitelje smeha in zabave na ogled predstave družinskega gledališča Kolenc iz Vač.  Predstava je primerna za vse. Vstopnine ni.