Danes smo gostili 34. občinski otroški parlament, na katerem je sodelovalo 22 učencev iz treh osnovnih šol v Zagorju: OŠ Ivana Skvarče, OŠ Ivana Kavčiča in OŠ Toneta Okrogarja.

Srečanje je bilo še posebej posebno, saj nas je počastil tudi župan Matjaž Švagan, ki je prisotne učence toplo pozdravil in jim zaželel uspešno sodelovanje. Prav tako je bil prisoten predsednik društva DPM, Branko Repe, ki je podprl dogodek in spodbujal učence k aktivnemu sodelovanju.

Regijskega otroškega parlamenta v Zagorju ob Savi se bodo udeležili Žan Celestina, Lili Šmid, Tia Bantan, Lovrenc Pirnovar, Matevž Miklavčič in Tia Zoja Plahuta Deželak.

Letos smo zaključili z dvoletno temo Duševno zdravje otrok in mladih. Učencem smo omogočili pogovore s strokovnjaki s tega področja. Poleg tega smo obiskali OŠ Dr. Slavka Gruma, kjer smo izvedeli več o delovanju šole in si ogledali predstavo, ki so jo pripravili dijaki.

Dogodek je bil izjemno poučen in zabaven, hkrati pa smo poudarili pomen ozaveščanja o duševnem zdravju že v mladih letih. Hvala vsem, ki ste prispevali k uspehu tega dogodka!