V ponedeljek, 15. julija, se je odvijala 13. otroška slikarska kolonija. Potekala je v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje ob Savi.

Letošnja tema že trinajste kolonije v Zagorju ob Savi je bila “pod gladino”, spomnili smo se na prebivalce morja, ki se skrivajo v njem in seveda nam vsem ljube morske razglede. Otroci so ustvarjali v različnih tehnikah, izbirali so lahko med različnimi materiali. Na voljo so bile voščenke, s katerimi so izdelali čudovite praskanke, kolaž papir za izdelavo trgank in striženk, tempera barve, flomastri in tuši.

Dogodek je bil namenjen različnim starostnim skupinam otrok, tako osnovnošolskim kot tudi vrtčevskim otrokom, otroci so se nam pridružili samostojno in tudi v skupinah, na naše ustvarjalne delavnice so prišli otroci iz vrtca Zagorje. Otroke je ob animatorjih in prostovoljcih vodila Ljudmila Artnak, kateri bi se radi še posebej zahvalili za vsakoleten trud in pripravo otroške slikarske kolonije.

V avli delavskega doma smo na koncu ustvarjanja postavili tudi razstavo nastalih del, ki bo na ogled do konca naslednjega tedna (28. julija, od 30.7. do 31.8. pa bo možen prevzem nastalih likovnih del na Društvu prijateljev mladine Zagorje ob Savi).

Razstavo si lahko ogledate vsak dan med 16:00 in 20:00. Vljudno vabljeni!