04 oktober 2014

SOBOTA, 4.10.2014

OD 14. DO 18. URE NA PLOŠČADI PRED MUZEJEM NOB

Vsako uro vodene vadbe, igre in telovadba tudi za najmlajše.

Za vas smo pripravili pester program:

FUNKCIONALNI TRENING
Je oblika treninga, ki izhaja iz funkcionalnih gibanj v vsakodnevnem življenju in spodbuja razvoj celotnega telesa in vseh motoričnih sposobnosti. Vključuje vaje aerobno- anaerobnega, ki jih kombiniramo z vajami za moč z lastno težo oz. s prostimi utežmi, vajami ravnotežja, koordinacije, hitrosti. . Ohranjamo in razvijamo: vzdržljivost, moč, ravnotežje, koordinacijo, gibljivost Je zabaven in zelo efektiven trening.
Vadba je primerna za VSE, ne glede na spol, starost in telesno pripravljenost.

XCO VADBA
Patentirana skrivnost se nahaja v notranjosti XCO-TRAINERJA®, ki je bil prvotno razvit kot pripomoček za fizioterapijo. V nasprotju s statičnimi ročkami je XCO-TRAINER® napolnjen s posebnim patentiranim granulatom. Ta deluje kot dinamična masa, katere učinek se stopnjuje proporcionalno z impulzivnostjo vašega zamaha.
Zaradi svojih dinamičnih lastnosti predstavlja XCO-TRAINER® »gibalni izziv« in spodbudo uporabniku, da ga spravi v gibanje. Minimalno telesno aktivnost opravimo že s tem, da aktiviramo sipko maso. Uporabnik ves čas prejema povratne informacije o pravilnosti gibov v kinestetični in slušni obliki, zato je mogoče ves čas vadbe ohranjati visoko raven intenzivnosti, celo na dolgih pohodih. Poleg tega se bo impulz nihajoče mase s časoma še povečal. Čeprav zunanja sila, s katero uporabnik izvaja gib, ostaja enaka, se pospešek v XCO-TRAINERJU® med treningom povečuje, s tem pa uporabniku olajša dinamiko te tehnike.

ŠPORTNO DRUŽABNE IGRE
Prineseš lahko tudi svoj najljubši športni rekvizit in se igraš z nami. Prav tako se bomo pomerili v igrah, ki so mogoče že pozabljene (»med dvema ognjema«, balinčkanje, …..)

TELOVADBA ZA OTROKE
Pri telovadbi otroci predvsem skozi igro spoznavajo različne zvrsti športa. Obenem se s telovadbo razvija osnovna motorika (koordinacija, agilnost, spretnost, hitrost, ravnotežje, koordinacija…), prilagojena otrokovi starosti, kar vpliva na nadaljnji psihofizični razvoj otroka …
Izvajamo igre, s katerimi se otroku :
– omogoča, da doživi občutek uspeha in dogodivščin,
– razvija vztrajnost in disciplina v prijateljskem vzdušju,
– poveča skupinski duh in motivacija,
– razvija zaupanje in podporo v skupini,
– poveča samozaupanje,
– ustvari veselje, zabavo in smeh,
– razvije in poveča vzdržljivost in fizično kondicijo ter izboljša odnos do okolja .

VADBA NA SKI SIMULATORJU
Ne čakajte na zimo , smučajte z nami že 4.10.14 . Pridite in se preizkusite na SKI simulatorju. Namenjeno vsem, začetnikom, rekreativcem in odličnim smučarjem ….

PILATES
Pilates je celostna telesna vadba, ki nosi poudarek na težje dostopnih, manjših in šibkejših mišicah. Te bistveno pripomorejo k pravilni in zdravi telesni drži, krepitvi mišic in kardiovaskulatnega sistema, izboljšani telesni pripravljenosti in koordinaciji.

 

Poleg tega pa tudi trije pohodi v Vine, katerih se bodo udeležili nekateri znani Zagorjani

Prireditev in dogodek za občane/občanke, mlade in starejše ter ostale obiskovalce vseh starosti in generacij z namenom, da se udeležijo športnih aktivnosti, spoznajo vpliv redne vadbe na dobro počutje in zdravje ter medsebojno druženje.

Vabljeni da skupaj z nami preživite in ustvarite 1. Zagorski športni dan

Organizatorji DPM Zagorje, SK Zagorje Alpska sekcija in SPIN Izlake.