07 januar 2020

December so zaznamovali dobri možje, ki so obiskali manjše in večje otroke našega mesta.

Prvi nas je obiskal Miklavž v spremstvu angelčkov, hudičkov, bruhalcev ognja ter pihalnega orkestra SVEA Zagorje. Pozdravili smo ga s pestrim kulturnim programom otrok Vrtca Zagorje in mladih Glasbene šole Zagorje, plesne šole Kattan in OŠ Toneta Okrogarja. Skupaj z županom sta prižgala luči mestne novoletne okrasitve in rajanje se je nadaljevalo s skupino Čuki.

Veseli december smo nadaljevali z novoletnim plesom vseh devetošolcev in devetošolk naše občine, ki so uživali ob različnih glasbenih zvrsteh. Vsi šolarji in vrtčevski otroci so si ogledali glasbeno predstavo Rock Ivančki OŠ Ivana Skvarče, ki jih je popeljala skozi različne ritme in čustva slovenske rock glasbe.

Ob koncu meseca je otroke v igralnicah in učilnicah obiskal in razveselil Dedek Mraz. Kako so ga nestrpno pričakovali! In vse princese, prince, palčke in druga pravljična bitja, ki so prišla z njim in jih presenetila s sladkarijami! S harmonikašem so zapeli otroške praznične pesmi, ki so jih mesec dni prej vestno vadili z vzgojitelji_cami in učitelji_cami ter zaplesali z Dedkom Mrazom.

Z otroki smo se od leta 2019 poslovili dan prej in se zabavali z Damjano Golavšek, Dedkom Mrazom in njegovim spremstvom ob slastnih palačinkah Vrtca Zagorje. Letu 2020 smo nazdravili z otroškim šampanjcem in si zaželeli, da bi se v novem letu tako veselili čim večkrat.